DOMOV
Založba Skrivnosti

Ideja Založbe Skrivnosti se je rodila na Varjinem zelniku. Ob štihanju in prerazporejanju njenih zamislic v glavi in srcu, ob preplavi strahov in prijetne nervozice, kakšni vzpodbudni brci v »tazadnjo« ter tolažilnim »skoraj laježem« njenega buldoga (lajati ne zna, zato si lahko samo domišljamo, da zvoki, ki jih spušča predstavljajo lajež), se je njena ideja razvila v resničnost. V okviru samozaložbe Skrivnosti d.o.o. sta se v novembru 2009 tako rodili prvi dve knjigi: Živa groza, zgodba za pogumne punce in Škrlat, nagajivi škrat duhovnega učenja.

Obe knjigi bralca navdihujeta, ga popeljeta v občutenje lastnih čustev, spoznavanje odzivov telesa – pravzaprav spoznavanju samega sebe. Živa groza je napisana za osnovnošolke predvsem 6. do 8. razreda. Zgodba je nagajiva, razposajena, vodi v razmišljanje in čustvovanje tako nežno kot tudi zelo intenzivno. Kljub temu, da je knjiga namenjena mladim najstnicam, sem jo sama prebrala na dušek. Zame je bila knjiga polna smeha in razburljivih dogodivščin, ob katerih lahko čudovito čustvuješ in se spoznavaš s svojim uporništvom, obsojanjem, jezo, radoživostjo, .. Več o knjigi in kako jo naročiti, si lahko preberite tukaj..

Istočasno v roke bralcem prihaja tudi Škrlat, duhovni priročnik, ki predstavlja nadaljevanje duhovnega izobraževanja pričetega s prvo Varjino duhovno knjigo - Svetlo modra, ki je bila izdana leta 2006 pri založbi Mladinska knjiga. Škrat Škrlat vas ognjeno popelje na pot osebnostne rasti. Skozi duhovito besedilo vas popelje v spoznavanje osebe, ki jo poznate najbolje in hkrati ne preveč – same sebe. Ko sem prebirala knjigo so se mi kar spotile roke, ko piše Varja o sebi takole: sem Varja in ljubim točnost. Verjetno ne potrebujem razlagati razlogov, kajne? Sem prepričana, da bo vsebina knjige tudi vas tako nasmejala in prepotila kot je mene, da boste spoznavali sebe v takšni meri kot boste želeli s pomočjo nagajivega škrata, ki bo povzdignil vaš ego in ga spravil na kolena, vam pa omogočil, da svoj ego prepoznate, vidite, spoznate in sprejmete. Več o knjigi in kako jo naročiti, si lahko preberete tukaj…

Živa in škrat založbo Skrivnosti ob prvih korakih vodita za roke. To pa pomeni, da se je izdaja skrivnosti šele dobro začela. Že se porajajo ideje za nove avtorske knjige in tudi prevode kvalitetne tuje literature. Ob postavljanju knjig ves čas sodelujemo z zelo ustvarjalnimi ilustratorji in oblikovalci, strokovnimi lektorji, profesionalnimi fotografi, kvalitetnimi tiskarji, dobrodušnimi sofinancerji in mnogimi drugimi, ki s srčnostjo tako ali drugače prispevajo k kvaliteti knjig. Hvala vsem!

Katerina Jazbec

 
VARJA
VARJINA SPOROČILA
KNJIGE
ČLANKI
PRIJAVA NA NOVICE
POVEZAVE

© Skrivnosti d.o.o. oblikovanje Nina Rupel
izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.
Kazalo strani